Warmteverliesberekening

Waarom een warmteverliesberekening opmaken?

Een warmteverliesberekening is essentieel voor het correct dimensioneren van uw verwarmingssysteem, vooral bij het gebruik van een warmtepomp. Deze berekening helpt overdimensionering te voorkomen en zorgt ervoor dat uw systeem efficiënt werkt. 

Deze berekening nu ook verplicht voor nieuwbouwwoningen. Een warmteverliesberekening volgens de norm NBN EN 12831 kan gebruikt worden als stavingsstuk voor de EPB en heeft een positieve invloed op het E-peil van uw gebouw.

Wat wordt er gedaan bij opmaak van warmteverliesberekening?

Bij het opmaken van een warmteverliesberekening wordt nauwkeurig berekend hoeveel warmte er verloren gaat via scheidingsconstructies, ventilatie en andere factoren in uw gebouw. Deze berekening brengt elk warmteverlies in detail in kaart en bepaalt hoeveel energie nodig is om uw woning / gebouw effectief op te warmen tot de gewenste temperatuur. Dit zorgt voor een efficiënt verwarmingssysteem dat is afgestemd op de specifieke behoeften van uw gebouw.

Wanneer maak je een warmteverliesberekening op?

Sinds 2023 is deze berekening verplicht voor alle nieuwbouwprojecten om zo een correcte dimensionering van het systeem te verzekeren. Deze berekening speelt een cruciale rol als onderdeel van de EPB-aangifte. Een warmteverliesberekening kan een gunstige impact hebben op het E-peil van uw gebouw, wat bijdraagt aan de algehele energie-efficiëntie.

Raak je niet wijs uit wat nu verplicht is voor jouw nieuwbouw/renovatie?

Waarom kiezen voor AMIB ?

 • Persoonlijk contact
  Eén op één relatie met de klant is onze absolute nummer één. Elke klant heeft een persoonlijke behandeling , met directe communicatie en oprechte aandacht voor hun specifieke situatie.
 • Allesomvattende service
  AMIB biedt een volledig spectrum aan diensten - van EPB-verslaggeving tot asbestattest. Alles wat u nodig heeft voor uw nieuwbouw of renovatie onder één dak.
 • Transparante Communicatie
  Duidelijke, eerlijke communicatie staat centraal, zodat klanten altijd op de hoogte zijn van de status van hun project. Wij geloven dat transparantie essentieel is voor een succesvolle samenwerking.
 • Naleving van Regelgeving
  AMIB zorgt voor strikte naleving van bouwnormen om boetes te voorkomen. Ons team garandeert dat uw project voldoet aan alle regelgeving, van EPB-eisen tot NBN EN 12831, voor een zorgeloos bouwproces.

Afspraak maken?

Get in touch!

Contactgegevens:

Vraag het ons...

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek over uw (ver)bouwproject. We bespreken samen uw vragen en uitdagingen, en verkennen kosteloos hoe we uw bouwproces kunnen optimaliseren, stroomlijnen en energie-efficiënter maken.