Energetische renovatie

Bij een energetische renovatie richten we ons op meer dan alleen het vernieuwen van het gebouw; het is een streven naar verbeterde energie-efficiëntie en een comfortabeler binnenklimaat. Wij specialiseren ons in het begeleiden van deze complexe renovatieprojecten, waarbij we ons richten op essentiële verbeteringen zoals isolatie, ventilatie, en energiebeheer. Deze aanpak onderscheidt een energetische renovatie duidelijk van een standaard renovatie.

Ons team biedt uitgebreide ondersteuning om te voldoen aan de specifieke vereisten van energetische renovaties. We helpen niet alleen bij het navigeren door de extra verplichtingen, maar ook bij het benutten van de volledige potentie van uw project. Dit kan resulteren in een aanzienlijke verbetering van zowel de energieprestaties als het comfort van uw gebouw, en in veel gevallen kunt u in aanmerking komen voor premies en subsidiering.

Ontdek hoe ons diensten uw energetische renovatieproject kan vereenvoudigen en verbeteren. Vraag vandaag nog een offerte aan om u een volledige en zorgeloze renovatie-ervaring te bieden.

Verplichte diensten
EPB-verslaggeving

Voldoen aan EPB-eisen is cruciaal. AMIB biedt nauwkeurige verslaggeving en deskundige begeleiding om te zorgen dat uw project vlekkeloos aan alle normen voldoet.

LEES MEER
Veiligheidscoördinatie

Veiligheid is de kern van elk bouwproject. AMIB zorgt voor een grondige veiligheidscoördinatie, waarbij we elk risico identificeren en beheren om een veilige werkomgeving te garanderen.

LEES MEER
Ventilatieverslaggeving

Goede ventilatie is essentieel voor een gezonde leefomgeving. AMIB levert deskundige ventilatie-verslaggeving die uw ruimtes laat voldoen aan de hoogste lucht-kwaliteitsnormen.

LEES MEER
Optionele diensten
Blowerdoortest

Optimaliseer de energie-efficiëntie (10 E-peilpunten) van uw gebouw met onze blowerdoortest. AMIB helpt u lekken op te sporen en verbetert zo de luchtdichtheid voor een energiezuiniger pand.

LEES MEER
Warmteverliesberekening

Cruciaal voor zowel EPB-naleving als het correct dimensioneren van uw warmtepomp. Met naleving van de EN 12831 norm, garandeert AMIB optimale prestaties, energie-efficiëntie en een geldig stavingsstuk.

LEES MEER
Asbestattest

Veiligheid en naleving van de regelgeving staan centraal bij asbestbeheer. AMIB biedt grondige inspecties en attesten om te verzekeren dat uw pand vrij is van asbestrisico's. Veiligheid is ieders zorg!

LEES MEER
EPC

Het Energieprestatiecertificaat (EPC) vormt een integraal onderdeel van het EPB-rapport bij bestaande constructies of renovaties. Dit attest is verplicht bij verkoop of verhuur van een gebouw en moet afzonderlijk worden opgemaakt bij een gewone renovatie.

LEES MEER
EPC-NR

Het Energieprestatiecertificaat voor Niet-Residentiële gebouwen (EPC NR) is een essentieel document dat de energie-prestatie van commerciële en openbare gebouwen in Vlaanderen weergeeft. Vanaf 2026 is dit attest verplicht voor alle NR gebouwen.

LEES MEER
Stabiliteitsstudie

Een stabiliteitsstudie is een onmisbare schakel in de veilige realisatie van bouwprojecten. Deze studie, uitgevoerd door gespecialiseerde stabiliteits-ingenieurs, beoordeelt de draagkracht en stabiliteit van constructies om de veiligheid en duurzaamheid te waarborgen.

LEES MEER

Raak je niet wijs uit wat nu verplicht is voor jouw nieuwbouw/renovatie?

Onze visie
Uw bouwpartner: naast u, elke stap van het project

Bij AMIB geloven we dat de kracht van samenwerking de sleutel is tot het realiseren van uw bouwdromen. Uw wensen staan bij ons voorop en persoonlijke aandacht en contact is onze standaard.

Wij staan niet alleen naast u als adviseurs; we zijn uw betrokken partner in elk stadium van het bouwproces. Uw ambities vormen de kern van onze missie. Of het nu gaat om een duurzaam woonproject, een innovatieve bedrijfsruimte of een complexe renovatie, ons team combineert deskundige kennis met een persoonlijke touch

Ontdek ons verhaal
" Wij geloven dat de sleutel tot succesvolle projecten ligt in het luisteren naar en het begrijpen van de unieke behoeften van elke klant. "
Ignas & Elien
AMIB

Contactgegevens:

Vraag het ons...

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek over uw (ver)bouwproject. We bespreken samen uw vragen en uitdagingen, en verkennen kosteloos hoe we uw bouwproces kunnen optimaliseren, stroomlijnen en energie-efficiënter maken.