EPB verslaggeving

Wat is EPB, en wat moet ik weten?

EPB staat voor ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’. Het is een geheel van regels in Vlaanderen die ervoor zorgen dat nieuwe en bestaande gebouwen energiezuinig zijn en een gezond binnen-klimaat hebben. Voor uw bouwproject betekent dit dat u moet voldoen aan specifieke eisen op het gebied van isolatie, verwarming, ventilatie en het gebruik van hernieuwbare energie. . Het is essentieel om deze normen te volgen, niet alleen om aan de wettelijke vereisten te voldoen, maar ook voor het comfort en de energiebesparing op lange termijn in uw gebouw.

Meer info over de wetgeving vind u op de website van het VEKA.

Onafhankelijk persoonlijk EPB advies

Elk bouwproject is uniek, en de keuzes die u maakt hebben een langdurige impact op de leefbaarheid en duurzaamheid van uw gebouw. Bij AMIB begrijpen we het belang van persoonlijke aandacht en onafhankelijk advies, vooral als het gaat om EPB-gerelateerde beslissingen. Ons team biedt onafhankelijk en deskundig advies dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en projecteisen.

De keuze tussen bijvoorbeeld dubbel of drievoudig glas, het type zonwering, het verwarmingssysteem en de manier van opwarming van sanitair water zijn cruciale beslissingen die uw energieverbruik en comfort beïnvloeden. Hoewel uw architect een waardevolle partner is in het ontwerpproces, is het essentieel om een onafhankelijke technische raadgever te hebben. Dit is waar AMIB een verschil maakt.

Aannemers en installateurs hebben soms de neiging hun eigen producten aan te prijzen. Ons onafhankelijk advies zorgt ervoor dat u niet beperkt blijft tot de voorkeuren van een specifieke leverancier. Wij evalueren alle opties objectief en helpen u de meest geschikte en kosteneffectieve oplossingen te kiezen die aan uw eisen voldoen.

Bij AMIB kunt u erop vertrouwen dat we met uw beste belangen voor ogen handelen. Onze onafhankelijkheid garandeert een objectief advies, waardoor u de beste beslissingen kunt nemen voor uw bouwproject. Met ons aan uw zijde heeft u de zekerheid dat u kiest voor oplossingen die niet alleen voldoen aan de huidige EPB-normen, maar ook bijdragen aan de toekomstige waarde en duurzaamheid van uw gebouw.

Raak je niet wijs uit wat nu verplicht is voor jouw nieuwbouw/renovatie?

Waarom kiezen voor AMIB ?

 • Persoonlijk contact
  Eén op één relatie met de klant is onze absolute nummer één. Elke klant heeft een persoonlijke behandeling , met directe communicatie en oprechte aandacht voor hun specifieke situatie.
 • Allesomvattende service
  AMIB biedt een volledig spectrum aan diensten - van EPB-verslaggeving tot asbestattest. Alles wat u nodig heeft voor uw nieuwbouw of renovatie onder één dak.
 • Transparante Communicatie
  Duidelijke, eerlijke communicatie staat centraal, zodat klanten altijd op de hoogte zijn van de status van hun project. Wij geloven dat transparantie essentieel is voor een succesvolle samenwerking.
 • Naleving van Regelgeving
  AMIB zorgt voor strikte naleving van bouwnormen om boetes te voorkomen. Ons team garandeert dat uw project voldoet aan alle regelgeving, van EPB-eisen tot EN 12831, voor een zorgeloos bouwproces.

Afspraak maken?

Get in touch!

Contactgegevens:

Vraag het ons...

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek over uw (ver)bouwproject. We bespreken samen uw vragen en uitdagingen, en verkennen kosteloos hoe we uw bouwproces kunnen optimaliseren, stroomlijnen en energie-efficiënter maken.