Stabiliteitsstudie

Wat is een stabiliteitsstudie?

Een stabiliteitsstudie is een cruciaal onderdeel van elk bouwproject. Het zorgt ervoor dat de constructie veilig en duurzaam is. AMIB, als ervaren studiebureau, biedt uitgebreide stabiliteitsstudies aan voor een breed spectrum aan bouwprojecten.

Efficiëntie door stiftenplannen.

Een uniek aspect van onze aanpak bij stabiliteitsstudies is het gebruik van stiftenplannen. Dit zijn gedetailleerde tekeningen die een helder overzicht bieden van de vereiste stabiliteitsmaatregelen zonder deze volledig te moeten uittekenen. Door deze aanpak kunnen wij snel en efficiënt werken, wat essentieel is voor het tijdig starten van de bouwwerken. Een stiftenplan maakt het ook makkelijker voor alle betrokken partijen, zoals aannemers en architecten, om de nodige werkzaamheden vlot uit te voeren.

Wanneer moet u een stabiliteitsingenieur aanstellen?

Een stabiliteitsingenieur is essentieel voor de veiligheid en duurzaamheid van elk bouwproject. Maar wanneer is het precies tijd om een stabiliteitsingenieur in te schakelen? Hier zijn enkele sleutelmomenten:

 1. Bij het plannen van nieuwbouw of grote renovaties: Of u nu een nieuw huis bouwt, een bestaand gebouw uitbreidt, of significante structurele wijzigingen aanbrengt, is een stabiliteitsingenieur onmisbaar. Zij beoordelen de draagkracht van de constructie en zorgen voor een veilig ontwerp.
 2. Wanneer structurele wijzigingen vereist zijn: Als uw project structurele wijzigingen omvat, zoals het verwijderen van dragende muren, het toevoegen van verdiepingen, of het uitbreiden van het gebouw, moet u een stabiliteitsingenieur raadplegen. Zij zorgen ervoor dat de integriteit van de structuur behouden blijft.
 3. Voor bouwvergunningen en regelgeving: In veel gevallen vereist lokale wetgeving of bouwvoorschriften dat een stabiliteitsstudie wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde ingenieur. Dit is niet alleen een wettelijke eis, maar verzekert ook dat het gebouw veilig is voor gebruik.
 4. Bij het herstellen van structurele schade: Na schade door factoren zoals weersinvloeden of slijtage, is het cruciaal om een stabiliteitsingenieur te betrekken. Zij kunnen de omvang van de schade beoordelen en de nodige herstelmaatregelen adviseren.
 5. Tijdens de aankoop of verkoop van vastgoed: Als u vastgoed koopt of verkoopt, kan een stabiliteitsingenieur helpen bij het identificeren van mogelijke structurele problemen. Dit is vooral belangrijk bij oudere gebouwen waar verborgen gebreken aanwezig kunnen zijn.

Raak je niet wijs uit wat nu verplicht is voor jouw nieuwbouw/renovatie?

Waarom kiezen voor AMIB ?

 • Persoonlijk contact
  Eén op één relatie met de klant is onze absolute nummer één. Elke klant heeft een persoonlijke behandeling , met directe communicatie en oprechte aandacht voor hun specifieke situatie.
 • Allesomvattende service
  AMIB biedt een volledig spectrum aan diensten - van EPB-verslaggeving tot asbestattest. Alles wat u nodig heeft voor uw nieuwbouw of renovatie onder één dak.
 • Transparante Communicatie
  Duidelijke, eerlijke communicatie staat centraal, zodat klanten altijd op de hoogte zijn van de status van hun project. Wij geloven dat transparantie essentieel is voor een succesvolle samenwerking.
 • Naleving van Regelgeving
  AMIB zorgt voor strikte naleving van bouwnormen om boetes te voorkomen. Ons team garandeert dat uw project voldoet aan alle regelgeving, van EPB-eisen tot NBN EN 12831, voor een zorgeloos bouwproces.

Afspraak maken?

Get in touch!

Contactgegevens:

Vraag het ons...

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek over uw (ver)bouwproject. We bespreken samen uw vragen en uitdagingen, en verkennen kosteloos hoe we uw bouwproces kunnen optimaliseren, stroomlijnen en energie-efficiënter maken.