Design & Build

De Toekomst van Bouwprojecten met AMIB

AMIB past de Design & Build (D&B) methode toe in combinatie met de dynamische structuur van een bouwteam. Deze geïntegreerde aanpak is bijzonder effectief voor grotere projecten in de publieke sector, waarbij we alle fasen van ontwerp tot uitvoering ondersteunen. Door de nauwe samenwerking tussen alle partijen – van architecten tot ingenieurs – zorgen we voor een optimale afstemming tussen creatieve ideeën en praktische uitvoerbaarheid.

Meer info over energieregelgeving vind u op de website van het VEKA.

Eén Team, Eén Visie

Deze aanpak integreert ontwerp en realisatie in één contract, waardoor we sneller kunnen schakelen en een coherente visie kunnen realiseren. Dit leidt tot creatievere en doordachte oplossingen, geoptimaliseerd voor elk uniek project. 

Bij Design and Build uitwerking biedt AMIB een mogelijkheid om duurzame, kwalitatief hoogstaande projecten te ondersteunen, terwijl we onze klanten een gestroomlijnde en zorgeloze ervaring bieden. Deze werkwijze is de sleutel tot het opstarten van een positieve en langdurige samenwerking tussen bouwpartners en onze klanten, gericht op het behalen van optimale resultaten voor elk project.

In het bouwteam worden partners vroegtijdig betrokken bij het ontwerp en planning, wat zorgt voor een naadloze integratie van kennis en expertise. Dit leidt tot betere resultaten, efficiëntie en een positieve impact op de projectkwaliteit. 

AMIB’s focus op persoonlijke communicatie en aanpak versterkt dit proces, waardoor we als energie – adviesbureau een ondersteunende rol spelen in het realiseren van succesvolle projecten.

Mogelijke Opportuniteiten met Design & Build

 • Optimalisatie door vroege samenwerkingDe vroege betrokkenheid van alle partijen in het bouwteamproces leidt tot een significante verbetering van de kwaliteit van het project. Door de expertise van opdrachtgevers, ontwerpers en uitvoerders te combineren, wordt er een ontwerp gecreëerd dat zowel optimaal als efficiënt uitvoerbaar is. Deze samenwerking zorgt voor de integratie van de nieuwste inzichten en technologieën, wat resulteert in optimale projectresultaten.
 • Efficiëntie en harmonie in samenwerkingIn een bouwteam zijn alle partijen sterk betrokken bij het project, wat leidt tot een meer aangename en efficiënte samenwerking. Dit samenwerkingsmodel focust op het gezamenlijk zoeken naar oplossingen.
 • De rol van de initiatiefnemer in het bouwteamIn een bouwteam is de rol van de initiatiefnemer cruciaal. Hij selecteert niet alleen de teamleden, maar maakt ook actief deel uit van het team en stuurt het aan. Dit zorgt voor een duidelijke rol- en taakverdeling en een efficiënte besluitvorming binnen het project.

  AMIB werkt samen met een breed netwerk van deskundige partners in diverse bouwprojecten. Bent u geïnteresseerd om AMIB deel te laten uitmaken van uw dynamische team?

Op zoek naar een design en build partner voor jouw projecten?

Waarom kiezen voor AMIB ?

 • Persoonlijk contact
  Eén op één relatie met de klant is onze absolute nummer één. Elke klant heeft een persoonlijke behandeling , met directe communicatie en oprechte aandacht voor hun specifieke situatie.
 • Allesomvattende service
  AMIB biedt een volledig spectrum aan diensten - van EPB-verslaggeving tot asbestattest. Alles wat u nodig heeft voor uw nieuwbouw of renovatie onder één dak.
 • Transparante Communicatie
  Duidelijke, eerlijke communicatie staat centraal, zodat klanten altijd op de hoogte zijn van de status van hun project. Wij geloven dat transparantie essentieel is voor een succesvolle samenwerking.
 • Naleving van Regelgeving
  AMIB zorgt voor strikte naleving van bouwnormen om boetes te voorkomen. Ons team garandeert dat uw project voldoet aan alle regelgeving, van EPB-eisen tot NBN EN 12831, voor een zorgeloos bouwproces.

Afspraak maken?

Get in touch!

Contactgegevens:

Vraag het ons...

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek over uw (ver)bouwproject. We bespreken samen uw vragen en uitdagingen, en verkennen kosteloos hoe we uw bouwproces kunnen optimaliseren, stroomlijnen en energie-efficiënter maken.