Rioolkeuring

rioolkeuring van een eengezinswoning

Waarom een rioolkeuring uitvoeren?

Het uitvoeren van een rioolkeuring is essentieel om te zorgen voor een efficiënte en veilige afvoer van afvalwater. Deze keuring helpt bij het identificeren van eventuele problemen of onregelmatig-heden in het rioolstelsel, zoals blokkades, lekken, of constructiefouten.

Door vroegtijdige opsporing kunnen kostbare reparaties en milieuvervuiling voorkomen worden. Bovendien is een rioolkeuring vaak wettelijk verplicht bij de aanleg van nieuwe riolering of bij de verkoop van onroerend goed.

Meer info over een rioolkeuring vind je op de website van het VEKA.

Wat wordt er gedaan bij opmaak rioolkeuring?

Bij de opmaak van een rioolkeuring worden verschillende inspecties uitgevoerd. Professionals gebruiken geavanceerde apparatuur, zoals camera-inspectie om de staat van de riolering in kaart te brengen. Ze controleren op scheuren, wortelingroei, en verzakkingen. Ook wordt de afvoercapaciteit getest om te verzekeren dat het systeem efficiënt werkt. Na afloop ontvang je een gedetailleerd rapport met bevindingen en eventuele aanbevelingen voor onderhoud of reparatie.

Wanneer moet een rioolkeuring worden uitgevoerd?

Een rioolkeuring moet worden uitgevoerd in een aantal specifieke situaties. Het is meestal verplicht bij de verkoop van een woning of bij nieuwbouw en grote renovaties. Daarnaast kan het nodig zijn bij terugkerende problemen zoals verstoppingen of overstromingen. Gemeenten en lokale overheden kunnen ook periodieke inspecties vereisen als onderdeel van milieubeheer. Het is belangrijk om de lokale regelgeving te raadplegen voor de exacte vereisten.

Raak je niet wijs uit wat nu verplicht is voor jouw nieuwbouw/renovatie?

Waarom kiezen voor AMIB ?

 • Persoonlijk contact
  Eén op één relatie met de klant is onze absolute nummer één. Elke klant heeft een persoonlijke behandeling , met directe communicatie en oprechte aandacht voor hun specifieke situatie.
 • Allesomvattende service
  AMIB biedt een volledig spectrum aan diensten - van EPB-verslaggeving tot asbestattest. Alles wat u nodig heeft voor uw nieuwbouw of renovatie onder één dak.
 • Transparante Communicatie
  Duidelijke, eerlijke communicatie staat centraal, zodat klanten altijd op de hoogte zijn van de status van hun project. Wij geloven dat transparantie essentieel is voor een succesvolle samenwerking.
 • Naleving van Regelgeving
  AMIB zorgt voor strikte naleving van bouwnormen om boetes te voorkomen. Ons team garandeert dat uw project voldoet aan alle regelgeving, van EPB-eisen tot
  NBN EN 12831, voor een zorgeloos bouwproces.

Afspraak maken?

Get in touch!

Contactgegevens:

Vraag het ons...

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek over uw (ver)bouwproject. We bespreken samen uw vragen en uitdagingen, en verkennen kosteloos hoe we uw bouwproces kunnen optimaliseren, stroomlijnen en energie-efficiënter maken.