Energieprestatiecertificaat (EPC)

EPC van een woning

Waarom een EPC opmaken?

Het Energieprestatiecertificaat (EPC) is een standaardonderdeel van het EPB-rapport bij bestaande gebouwen.

Het EPC toont de energieprestatie van uw gebouw en is vooral belangrijk bij de verkoop of verhuur, omdat het een indicatie geeft van het toekomstige energieverbruik. Dit certificaat is nu verplicht bij verkoop of verhuur en biedt potentiële kopers of huurders inzicht in de energiezuinigheid van uw woning /gebouw.

Meer info over een EPC vind je op de website van het VEKA.

Wat wordt er gedaan bij opmaak EPC?

Bij het opmaken van een EPC bezoekt een gecertificeerde energiedeskundige uw woning en beoordeelt de gebruikte materialen en de energieprestaties van het gebouw. Op basis van deze informatie en het bezoek wordt een certificaat gegenereerd dat het energielabel van uw gebouw aangeeft. Dit label varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energieverslindend) en geeft een duidelijk beeld van de energie-efficiëntie van het gebouw.

Wanneer moet een EPC worden opgemaakt?

Een EPC is vereist bij de verkoop of verhuur van een gebouw en is ook nodig voor het aanvragen van bepaalde premies, zoals de renovatiepremie voor het verbeteren van de energieprestaties van een woning. Het beschikbare energielabel kan de waarde van uw gebouw bij verkoop of verhuur positief beïnvloeden, door aan te tonen dat de woning energiezuinig is.

Raak je niet wijs uit wat nu verplicht is voor jouw nieuwbouw/renovatie?

Waarom kiezen voor AMIB ?

 • Persoonlijk contact
  Eén op één relatie met de klant is onze absolute nummer één. Elke klant heeft een persoonlijke behandeling , met directe communicatie en oprechte aandacht voor hun specifieke situatie.
 • Allesomvattende service
  AMIB biedt een volledig spectrum aan diensten - van EPB-verslaggeving tot asbestattest. Alles wat u nodig heeft voor uw nieuwbouw of renovatie onder één dak.
 • Transparante Communicatie
  Duidelijke, eerlijke communicatie staat centraal, zodat klanten altijd op de hoogte zijn van de status van hun project. Wij geloven dat transparantie essentieel is voor een succesvolle samenwerking.
 • Naleving van Regelgeving
  AMIB zorgt voor strikte naleving van bouwnormen om boetes te voorkomen. Ons team garandeert dat uw project voldoet aan alle regelgeving, van EPB-eisen tot EN 12831, voor een zorgeloos bouwproces.

Afspraak maken?

Get in touch!

Contactgegevens:

Vraag het ons...

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek over uw (ver)bouwproject. We bespreken samen uw vragen en uitdagingen, en verkennen kosteloos hoe we uw bouwproces kunnen optimaliseren, stroomlijnen en energie-efficiënter maken.