Energieprestatiecertificaat (EPC)
voor niet residentiele gebouwen

Wat is een EPC NR?

Het Energieprestatiecertificaat (EPC) voor niet-residentiële eenheden, vaak aangeduid als EPC NR, is een essentieel document dat de energie-efficiëntie van commerciële gebouwen in Vlaanderen weergeeft. Ons studiebureau is gespecialiseerd in het uitvoeren van nauwkeurige energie-audits en het verstrekken van EPC NR-certificaten. Dit certificaat is cruciaal voor eigenaren van niet-residentiële panden, omdat het niet alleen wettelijk verplicht is, maar ook waardevolle inzichten biedt in mogelijke energiebesparingen.

Meer info over een EPC NR vind je op de website van het VEKA.

Toekomstige vereisten voor EPC NR in Vlaanderen.

Het EPC NR wordt steeds belangrijker in Vlaanderen. Vanaf 1 januari 2024 zijn alle grote publieke en overheidsgebouwen verplicht om een EPC NR te hebben, vervangend het vroegere EPC Publiek. Dit geldt voor gebouwen met een bruikbare vloeroppervlakte groter dan 250m², waarbij een uithangplicht geldt. Kleine publieke gebouwen hebben een overgangsperiode tot 1 januari 2025, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Het meest opvallend is dat vanaf 1 januari 2028 alle grote publieke gebouwen en overheidsgebouwen moeten voldoen aan minimaal een E-label. Dit wordt vanaf 1 januari 2030 uitgebreid naar alle grote niet-residentiële eenheden.

Waarom is het EPC NR belangrijk?

 • Toekomstige doelstelling: Het behalen en onderhouden van een geschikt EPC NR-label wordt een cruciaal aspect van gebouwbeheer en -eigendom. En is dan ook verplicht vanaf 2026.
 • Energiemanagement: Het EPC NR biedt een helder overzicht van energieverbruik en -efficiëntie, wat essentieel is voor het plannen van verbeteringen en het voldoen aan toekomstige normen.
 • Duurzaamheid en marktwaarde: Gebouwen met een hoog energieprestatie-label zijn aantrekkelijker voor huurders en kopers, wat bijdraagt aan een hogere marktwaarde.

Raak je niet wijs uit wat nu verplicht is voor jouw nieuwbouw/renovatie?

Waarom kiezen voor AMIB ?

 • Persoonlijk contact
  Eén op één relatie met de klant is onze absolute nummer één. Elke klant heeft een persoonlijke behandeling , met directe communicatie en oprechte aandacht voor hun specifieke situatie.
 • Allesomvattende service
  AMIB biedt een volledig spectrum aan diensten - van EPB-verslaggeving tot asbestattest. Alles wat u nodig heeft voor uw nieuwbouw of renovatie onder één dak.
 • Transparante Communicatie
  Duidelijke, eerlijke communicatie staat centraal, zodat klanten altijd op de hoogte zijn van de status van hun project. Wij geloven dat transparantie essentieel is voor een succesvolle samenwerking.
 • Naleving van Regelgeving
  AMIB zorgt voor strikte naleving van bouwnormen om boetes te voorkomen. Ons team garandeert dat uw project voldoet aan alle regelgeving, van EPB-eisen tot EN 12831, voor een zorgeloos bouwproces.

Afspraak maken?

Get in touch!

Contactgegevens:

Vraag het ons...

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek over uw (ver)bouwproject. We bespreken samen uw vragen en uitdagingen, en verkennen kosteloos hoe we uw bouwproces kunnen optimaliseren, stroomlijnen en energie-efficiënter maken.