Diensten

AMIB biedt een allesomvattende ondersteuning voor uw bouw- en renovatieprojecten. Ons team helpt architecten en opdrachtgevers / bouwheren met verplichte diensten, gericht op het maken van slimme en duurzame keuzes. Wij staan garant voor een soepel verloop van uw project, van start tot oplevering, met nadruk op efficiëntie, veiligheid en naleving van regelgeving.

Alle diensten op een rij
EPB-verslaggeving

Voldoen aan EPB-eisen is cruciaal. AMIB biedt nauwkeurige verslaggeving en deskundige begeleiding om te zorgen dat uw project vlekkeloos aan alle normen voldoet.

LEES MEER
Veiligheidscoördinatie

Veiligheid is de kern van elk bouwproject. AMIB zorgt voor een grondige veiligheidscoördinatie, waarbij we elk risico identificeren en beheren om een veilige werkomgeving te garanderen.

LEES MEER
Ventilatieverslaggeving

Goede ventilatie is essentieel voor een gezonde leefomgeving. AMIB levert deskundige ventilatie-verslaggeving die uw ruimtes laat voldoen aan de hoogste lucht-kwaliteitsnormen.

LEES MEER
Blowerdoortest

Optimaliseer de energie-efficiëntie (10 E-peilpunten) van uw gebouw met onze blowerdoortest. AMIB helpt u lekken op te sporen en verbetert zo de luchtdichtheid voor een energiezuiniger pand.

LEES MEER
Warmteverliesberekening

Cruciaal voor zowel EPB-naleving als het correct dimensioneren van uw warmteopwekker. Met naleving van de NBN EN 12831 norm, garandeert AMIB optimale prestaties, energie-efficiëntie en een geldig stavingsstuk.

LEES MEER
Asbestattest

Veiligheid en naleving van de regelgeving staan centraal bij asbestbeheer. AMIB biedt grondige inspecties en attesten om te verzekeren dat uw pand vrij is van asbestrisico's. Veiligheid is ieders zorg!

LEES MEER
EPC

Het Energieprestatiecertificaat (EPC) vormt een integraal onderdeel van het EPB-rapport bij bestaande constructies of renovaties. Dit attest is verplicht bij verkoop of verhuur van een gebouw en moet afzonderlijk worden opgemaakt bij een gewone renovatie.

LEES MEER
EPC-NR

Het Energieprestatiecertificaat voor Niet-Residentiële gebouwen (EPC NR) is een essentieel document dat de energie-prestatie van commerciële en openbare gebouwen in Vlaanderen weergeeft. Vanaf 2026 is dit attest verplicht voor alle NR gebouwen.

LEES MEER
Stabiliteitsstudie

Een stabiliteitsstudie is een onmisbare schakel in de veilige realisatie van bouwprojecten. Deze studie, uitgevoerd door gespecialiseerde stabiliteits-ingenieurs, beoordeelt de draagkracht en stabiliteit van constructies om de veiligheid en duurzaamheid te waarborgen.

LEES MEER

Raak je niet wijs uit wat nu verplicht is voor jouw nieuwbouw/renovatie?

Volledige bouwondersteuning in één pakket

AMIB is uw partner voor elk type bouwproject, van advies bij een kleine renovatie tot het uitwerken van een volledig bouwdossier voor een nieuwbouw. Onze geïntegreerde dienstverlening zorgen voor een gestroomlijnd proces, waardoor we u beter kunnen ondersteunen doorheen uw gehele project.”

We begeleiden we u bij elke stap van uw nieuwbouwproject, van initieel ontwerp tot de uiteindelijke oplevering, met een focus op energie-efficiëntie en duurzaamheid.

01.
Alle diensten voor uw...

Nieuwbouw

UITWERKINGSVOORSTEL

Transformeer de energieprestaties van uw bestaand gebouw, waarbij we jullie ondersteuning bieden naar gebruik van de beste materialen en technieken.

02.
Alle diensten voor uw...

Energetische renovatie

UITWERKINGSVOORSTEL

Bij standaard renovatieprojecten zorgt AMIB voor een grondige studie en deskundig advies, gericht op het voldoen aan alle bouwtechnische en veiligheidsnormen voor een optimaal eindresultaat.

03.
Alle diensten voor uw...

Renovatie

UITWERKINGSVOORSTEL

Ook voor uw niet-residentiële projecten staat AMIB klaar met een volledig dienstverlening om een soepel en optimaal projectverloop te garanderen.

04.
Alle diensten voor uw...

Niet-Residentieel project

UITWERKINGSVOORSTEL