Blowerdoortest

Waarom een blowerdoortest uitvoeren?

Een blowerdoortest is cruciaal voor het bepalen van de luchtdicht-heid van een gebouw. Deze test controleert op luchtlekken en is een essentiële indicator van de kwaliteit van de afwerking van een gebouw. Een goede luchtdichtheid is niet alleen belangrijk voor het behoud van warmte en het voorkomen van energieverlies, maar het draagt ook bij aan een gezond binnenklimaat door het verminderen van ongewenste luchtstromen en vocht. 

Bovendien heeft een positief resultaat van de blowerdoortest een gunstig effect op het E-peil van het gebouw, waarbij tot wel 10 E-peil punten gewonnen kunnen worden, wat bijdraagt aan een hogere energie-efficiëntie.

 

Wat wordt er gedaan bij uitvoeren van een blowerdoortest?

De blowerdoortest wordt uitgevoerd na afronding van de bouwwerkzaamheden, wanneer het gebouw volledig afgewerkt is. Tijdens de test creëert men zowel een over- als een onderdruk in het gebouw om de luchtdichtheid te meten. De test detecteert hoeveel lucht er ontsnapt, wat essentiële informatie oplevert over de afwerking van het gebouw. Na afloop van de test wordt een certificaat opgesteld, dat dient als bewijs van de luchtdichtheid en als stavingsstuk voor de EPB-aangifte.

Wist je dat het soms mogelijk is om meerdere blowerdoortesten uit te voeren? Dit kan bijvoorbeeld gebeuren om de prestaties van een specifieke aannemer te controleren of om de luchtdichtheid te verifiëren terwijl er nog aanpassingen mogelijk zijn. Het uitvoeren van meerdere tests is vooral gebruikelijk bij het streven naar een BEN (Bijna-EnergieNeutrale) gebouw, waarbij hoge normen voor energie-efficiëntie en luchtdichtheid essentieel zijn.

Raak je niet wijs uit wat nu verplicht is voor jouw nieuwbouw/renovatie?

Waarom kiezen voor AMIB ?

 • Persoonlijk contact
  Eén op één relatie met de klant is onze absolute nummer één. Elke klant heeft een persoonlijke behandeling , met directe communicatie en oprechte aandacht voor hun specifieke situatie.
 • Allesomvattende service
  AMIB biedt een volledig spectrum aan diensten - van EPB-verslaggeving tot asbestattest. Alles wat u nodig heeft voor uw nieuwbouw of renovatie onder één dak.
 • Transparante Communicatie
  Duidelijke, eerlijke communicatie staat centraal, zodat klanten altijd op de hoogte zijn van de status van hun project. Wij geloven dat transparantie essentieel is voor een succesvolle samenwerking.
 • Naleving van Regelgeving
  AMIB zorgt voor strikte naleving van bouwnormen om boetes te voorkomen. Ons team garandeert dat uw project voldoet aan alle regelgeving, van EPB-eisen tot EN 12831, voor een zorgeloos bouwproces.

Afspraak maken?

Get in touch!

Contactgegevens:

Vraag het ons...

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek over uw (ver)bouwproject. We bespreken samen uw vragen en uitdagingen, en verkennen kosteloos hoe we uw bouwproces kunnen optimaliseren, stroomlijnen en energie-efficiënter maken.