EPB Niet Residentieel

Bij AMIB zijn we mede gespecialiseerd in het begeleiden van niet-residentiële projecten zoals kantoren, scholen, winkels, …. Onze focus ligt op het creëren van ruimtes die niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook energie-efficiënt en toekomstgericht. We begrijpen de specifieke eisen van elk type project en zetten onze expertise in voor op maat gemaakte oplossingen.

Ons team biedt volledige ondersteuning van concept tot realisatie, met aandacht voor moderne bouwtechnieken en innovatief ontwerp. Kies voor AMIB om uw visie voor niet-residentiële projecten te transformeren in realiteit.

Ontdek het gemak en de efficiëntie van onze diensten, specifiek begeleiden van niet-residentiële projecten. Deze geïntegreerde aanpak verzekert niet alleen kostenbesparing, maar zorgt ook voor een naadloze ondersteuning en eindcertificering voor het hele projectOnze samenwerking staat garant voor een soepel en succesvol projectverloop, waardoor u zich volledig kunt richten op het verwezenlijken van uw zakelijke doelstellingen.

Onze manier van aanpak

AMIB streeft naar een directe betrokkenheid met het aangestelde ontwerpteam bij niet-residentiële projecten, wat een meerwaarde biedt in efficiëntie en samenwerking. Deze aanpak verzekert een sneller schakelen en een coherente visie. 

Wij werken volgens Design & Build

AMIB streeft naar een directe betrokkenheid met het aangestelde ontwerpteam bij niet-residentiële projecten, wat een meerwaarde biedt in efficiëntie en samenwerking. Deze aanpak verzekert een sneller schakelen en een coherente visie. 

Verplichte diensten
EPB-verslaggeving

Voldoen aan EPB-eisen is cruciaal. AMIB biedt nauwkeurige verslaggeving en deskundige begeleiding om te zorgen dat uw project vlekkeloos aan alle normen voldoet.

LEES MEER
Veiligheidscoördinatie

Veiligheid is de kern van elk bouwproject. AMIB zorgt voor een grondige veiligheidscoördinatie, waarbij we elk risico identificeren en beheren om een veilige werkomgeving te garanderen.

LEES MEER
Ventilatieverslaggeving

Goede ventilatie is essentieel voor een gezonde leefomgeving. AMIB levert deskundige ventilatie-verslaggeving die uw ruimtes laat voldoen aan de hoogste lucht-kwaliteitsnormen.

LEES MEER
Blowerdoortest

Optimaliseer de energie-efficiëntie (10 E-peilpunten) van uw gebouw met onze blowerdoortest. AMIB helpt u lekken op te sporen en verbetert zo de luchtdichtheid voor een energiezuiniger pand.

LEES MEER
Warmteverliesberekening

Cruciaal voor zowel EPB-naleving als het correct dimensioneren van uw warmtepomp. Met naleving van de NBN EN 12831 norm, garandeert AMIB optimale prestaties, energie-efficiëntie en een geldig stavingsstuk.

LEES MEER
Asbestattest

Veiligheid en naleving van de regelgeving staan centraal bij asbestbeheer. AMIB biedt grondige inspecties en attesten om te verzekeren dat uw pand vrij is van asbestrisico's. Veiligheid is ieders zorg!

LEES MEER
Rioolkeuring

Een rioolkeuring is essentieel en wettelijk verplicht voor de aansluiting op het rioleringsnet en dient te worden uitgevoerd bij nieuwe aansluitingen, verkoop of grote renovaties, om te verzekeren dat de riolering voldoet aan alle veiligheids- en milieunormen.

LEES MEER
EPC-NR

Het Energieprestatiecertificaat voor Niet-Residentiële gebouwen (EPC NR) is een essentieel document dat de energie-prestatie van commerciële en openbare gebouwen in Vlaanderen weergeeft. Vanaf 2026 is dit attest verplicht voor alle NR gebouwen.

LEES MEER
Stabiliteitsstudie

Een stabiliteitsstudie is een onmisbare schakel in de veilige realisatie van bouwprojecten. Deze studie, uitgevoerd door gespecialiseerde stabiliteits-ingenieurs, beoordeelt de draagkracht en stabiliteit van constructies om de veiligheid en duurzaamheid te waarborgen.

LEES MEER

Op zoek naar een vaste partner?

Onze visie
Uw bouwpartner: naast u, elke stap van het project

Bij AMIB geloven we dat de kracht van samenwerking de sleutel is tot het realiseren van uw bouwdromen. Uw wensen staan bij ons voorop en persoonlijke aandacht en contact is onze standaard.

Wij staan niet alleen naast u als adviseurs; we zijn uw betrokken partner in elk stadium van het bouwproces. Uw ambities vormen de kern van onze missie. Of het nu gaat om een duurzaam woonproject, een innovatieve bedrijfsruimte of een complexe renovatie, ons team combineert deskundige kennis met een persoonlijke touch

Ontdek ons verhaal
" Wij geloven dat de sleutel tot succesvolle projecten ligt in het luisteren naar en het begrijpen van de unieke behoeften van elke klant. "
Ignas & Elien
AMIB

Contactgegevens:

Vraag het ons...

Neem vrijblijvend contact op voor een eerste gesprek over uw (ver)bouwproject. We bespreken samen uw vragen en uitdagingen, en verkennen kosteloos hoe we uw bouwproces kunnen optimaliseren, stroomlijnen en energie-efficiënter maken.